Interiors

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Child Development Center
Child Development Center

Child Development Center
Child Development Center

Child Development Center
Child Development Center

Child Development Center
Child Development Center

1/4
Child Development Center


This 14,000 square foot facility, created for the diploma program in Childcare at Central Georgia Technical College, provides instructional space for the students in this program, as well as daycare for the children of students who attend the Central Georgia Technical College.  The building is designed to provide hands-on training for students, while maintaining a secure environment for the children to be cared for.

Gwinnett Technical College
Gwinnett Technical College

Gwinnett Technical College
Gwinnett Technical College

Gwinnett Technical College
Gwinnett Technical College

Gwinnett Technical College
Gwinnett Technical College

1/3
Building 700


This facility includes the offices for Administration for the College Foundation and Continuing Education programs, as well as a classroom and functional dining room space for the renown Culinary Arts program offered by Gwinnett Technical College. It additionally accomadates the IT department with office and lab space for the campus IT technicians to receive, program and distribute all of the computer systems throughout the campus.  

Flint Energies Member Services
Flint Energies Member Services

Flint Energies Member Services
Flint Energies Member Services

Flint Energies Member Services
Flint Energies Member Services

Flint Energies Member Services
Flint Energies Member Services

1/4
Flint Energies
Member Services


This 32,000 square foot facility incorporates a large customer service lobby, call center, offices, employee lounge and training room on the first floor.  The second floor is designed to incorporate the executive area, boardroom and additional administrative area.  The color palate was selected and coordinated with the company’s corporate signage system, and reinforced the corporate brand within the facility. 

Flint Energies Headquarters
Flint Energies Headquarters

Flint Energies Headquarters Lobby

Flint Energies Headquarters
Flint Energies Headquarters

Flint Energies Headquarters Lobby

Flint Energies Headquarters
Flint Energies Headquarters

Flint Energies Headquarters Boardroom

Flint Energies Headquarters
Flint Energies Headquarters

Flint Energies Headquarters Lobby

1/4
Flint Energies Headquarters
 

 JMA Architecture performed an extensive assessment of the condition of the existing headquarters facility that was built in 1961.  Upon evaluation of the results of the assessment, JMA Architecture made a determination that it was not feasible to renovate the Flint Headquarters facility and the focus of the project was redirected to design a new facility.

 

Perry Branch Library
Perry Branch Library

Perry Branch Library

Perry Branch Library
Perry Branch Library

Perry Branch Library

Perry Branch Library
Perry Branch Library

Perry Branch Library

Perry Branch Library
Perry Branch Library

Perry Branch Library

1/5
Perry Branch Library

The redesign of this library created an open plan with great natural light, eliminating as much internal structure and obstruction as possible, and placing the circulation desk in a central and functional location. Additionally, a new entrance, with automatic doors and a covered drop off was added.  The facility also includes an expanded children’s department, a local history room, board/meeting room and administrative space for the library and library system staff.

United Medical Specialists
United Medical Specialists

United Medical Specialists Reception

United Medical Specialists
United Medical Specialists

United Medical Specialists Reception

United Medical Specialists
United Medical Specialists

United Medical Specialists Patient Area

United Medical Specialists
United Medical Specialists

United Medical Specialists Reception

1/4
United Medical Specialists


Providing comprehensive medical and wellness care in a nature-based  environment was the main design objective in establishing this new facility.  From the moment one enters the facility, the comforting ambience is created both through calming colors and rich materials from nature. The entire facility is designed to provide a tranquil ambience to promote healing and reassurance.